Най-мощният модел на Lamborghini в историята, който ще бъде пуснат в серийно

...
Най-мощният модел на Lamborghini в историята, който ще бъде пуснат в серийно
Коментари Харесай

Lamborghini представи най-мощната си кола до момента

Най-мощният модел на Lamborghini в историята, който ще бъде пуснат в серийно произвеждане, бе показан от компанията, а се чака и премиерата му на автосалона във Франкфурт, заяви Automedia.bg. Хибридът носи името Sian.

Както се очакваше авансово, суперколата е еволюция на дизайна на Aventador с детайли от концепта Terzo Millennio (например Y-образните фарове), показан от италианския производител преди няколко години. Sian на болонски акцент значи гръмотевица и тъкмо това име отразява характера и същността на автомобила.
Lamborghini Sian се задвижва от силов елемент, в чиято основа е фирменият 6,5-литров V12 мотор. Той обаче е с 15 к.с. по-мощен, в сравнение с Lamborghini Aventador SVJ, като развива 785 к.с. Това е реализирано с помощта на слагане на клапани от исполин.
Моторът работи с 48-волтова електрическа система, която прибавя още 34 к.с. към мощността. Така Sian развива 819 к.с. и надлежно става най-мощното серийно Lamborghini в историята. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 2,8 секунди (колкото при Aventador), а оптималната скорост е лимитирана по електронен път на 350 км/ч.
Вместо обичайните литиево-йонни акумулатори в структурата на Sian са употребявани суперкондензатори, които са сложени сред двете места и мотора. Те се зареждат по-бързо и надлежно по-скоростно подават сила. Благодарение на особено създадена система за рекуперация при интензивно прекъсване суперкондензаторите могат да възвръщат съвсем цялата изразходена досега сила. В същото време те са три пъти по-леки от батерия с подобен потенциал.  Тази технология дебютира при концепта Lamborghini Terzo Millennio, показан през 2017 година Суперкондензаторите са интегрирани в структурата на каросерията, която е направена от въглеродни влакна със специфични нанотръби, които запълват всички пукнатини, породени от одраскване или ожулване.

С помощта на новата технология Sian може да се движи и единствено на електричество в дадени моменти - да вземем за пример при паркиране. Така намиращите се наоколо до суперколата хора няма да бъдат притеснявани от плача на изпускателната система, а в това време моторът ще бъде предпазен от вероятно прегряване. 

Може да се забележи и интегрирано цифрата 63 - годината на учредяване на компанията Automobili Lamborghini - 1963 година Също по този начин 63 ще бъдат и създадените бройки от Sian, а в случай че цифрите се разменят, се схваща и цената на автомобила - 3,6 млн. $, като в нея не влизат вариантите и другите стратегии за персонализация.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР